Україна і США домовились про оборонні закупівлі
Україна

Україна і США домовились про оборонні закупівлі

22 червня 2017, 09:04
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Петро Порошенко відзвітувався за візит у США. За 36 годин відбулися зустрічі з ключовими гравцями – основними членам нової Адміністрації президента Трампа. Особливу місце у переговорах відводилося питанням безпеки та оборони.

Президент повідомив, що за результатами його візиту намічені конкретні плани, які передбачають збереження і навіть посилення санкційного режиму по відношенню до Росії до повного виконання нею Мінських угод.

Петро Порошенко окремо зупинився на результатах переговорів з Міністром оборони США та переговорів з Віце-президентом США під час яких було домовлено про те, що найближчим часом Україну відвідають декілька ключових членів нової президентської адміністрації, декілька міністрів.

«Будуть підписані дуже важливі угоди. В тому числі і угоди із оборонного співробітництва, включаючи угоду про оборонні закупівлі і угоду про військово-технічну співпрацю», - сказав Президент.

Окремо Президент повідомив про домовленості щодо активізації співпраці з питань енергетичної безпеки, ядерної енергетики, зокрема щодо будівництва заводу зберігання ядерних відходів для того, щоб позбутися залежності від Російської Федерації. Також домовлено про закупівлю американського вугілля, яке має замінити вугілля, поставки якого припинені з окупованих територій у зв’язку із  конфіскацією Російською Федерацією українських вугільних шахт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися