Затримали російського полковника — куратора «Мотроли» та «Гіві»
Україна

Затримали російського полковника — куратора «Мотроли» та «Гіві»

9 липня 2017, 22:52
0
0
Сподобалось?
0

Про цей випадок повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, написавши про деталі затримання у «Фейсбуку».

Так, на початку червня близько опівночі на виїзд з України Войтенко Валерій Георгійович, 54 року народження, який пред'явив для контролю паспорт громадянина України. Виникли сумніви щодо мети поїздки даного громадянина (він надав телеграму з ПМР про тяжкий стан здоров'я його матері та плутався з даними свого паспорта).
Для детального опитування підозрілого громадянина в пункт пропуску прибули офіцери оперативних підрозділів Держприкордонслужби. 
Чоловікові запропонували показати вміст карманів та багажу. Дещо пручаючись останній таки дістав з кишень мобільний телефон на якому знаходились фото з сепаратистських мітингів, гроші, автобусні квитки.
В результаті детального огляду речей у куртці чоловіка виявили внутрішню потайну кишеню, в якій був аркуш паперу з установчими даними та телефонами перших осіб ПМР та людей з РФ, орден «Червона зірка», смартфон, флеш-носії інформації (на них виявлені фотографії затриманого з терористами «Моторолою», «Гіві» та Захарченком; відео обстрілів української території; агітаційні матеріали «ДНР» та «ЛНР»; фото з місць бойових дій з Дебальцевого, Донецького аеропорту, Горлівки, Сніжного, Іловайська; документи службової документації за його підписом; методичні матеріали щодо проведення розвідувально-диверсійних заходів та багато іншої цікавої інформації).
В подальшому вдалося встановити і справжню особу затриманого. Ним виявився громадянин РФ полковник Гратов Валерій, 1952 року народження, якого російські спецслужби планували зробити «заступником міністра держбезпеки ПМР». Затриманого прикордонники передали співробітникам СБУ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися