З помідорного дерева збирають... 1,5 тонни томатів!
Україна

З помідорного дерева збирають... 1,5 тонни томатів!

13 липня 2017, 17:58
0
0
Сподобалось?
0

Ідеться про помідорне дерево «Спрут F1». Це виведений кілька років тому гібридний сорт томатів, що відразу викликав величезний інтерес серед фермерів, городників та дачників. Його висота може сягати чотирьох метрів і навіть більше, а площа крони – 40-50 «квадратів». Річний урожай «Спрут F1» дає просто фантастичний – близько 14 тисяч помідорів, загальна вага яких дорівнює 1,5 тонни!

Свою назву чудо-томат отримав недарма – помідорне дерево, немов спрут (морська тварина зі щупальцями з присосками), обплітає весь збудований для нього каркас теплиці. Головні особливості сорту – висока врожайність і стійкість до хвороб. Він має генетично закладену потужну кореневу систему і добре розвинене листя. Грона «Спрут F1» закладає через два-три листки, кожне з яких дає п’ять-шість плодів середньою масою 100-160 грамів. Томати мають округлу форму, м’ясисті, соковиті.

Хоча є й свої мінуси. Виростає це помідорне дерево за рік-півтора, тому в кліматичних умовах нашої країни продуктивне вирощування можливе тільки в теплицях, які цілий рік добре обігріваються й освітлюються. При вирощуванні у звичайному парнику за три літніх місяці городник-початківець зможе отримати досить високу рослину, яка за сезон принесе близько 10 кг плодів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися