У серпні стартує призов до війська
Україна

У серпні стартує призов до війська

18 липня 2017, 23:31
0
0
Сподобалось?
0

Петро Порошенко підписав указ №178/2017, згідно з яким у серпні буде проведено призов на строкову службу молодих людей віком від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Спочатку планувалося, що наступний призов на строкову службу відбудеться в жовтні-листопаді цього року, однак президент прийняв рішення зсунути терміни. Таким чином, у серпні українців будуть забирати на службу в Національну гвардію, а в кінці року – в Національну гвардію, ЗСУ та Державну спеціальну службу транспорту. Також Президент України доручив уряду розробити постанову про чисельність призовників та бюджеті призовної кампанії в серпні.

Про це пише «Сегодня».

Право на відстрочку від служби мають ті, хто утримує непрацездатних родичів;

маю дитину віком до трьох років; самостійно виховують дитину (без матері) або мають двох і більше дітей; мають вагітну дружину або дружину-інваліда; сироти; ті, у кого брат служить в цей же час в армії, студенти денної форми навчання молодші 21 року; вчителі, медики, священики та поліцейські (на весь період роботи за фахом), підозрювані у кримінальних злочинах.

Після отримання повістки українець зобов'язаний прибути у визначений пункт збору і у термін, зазначений у повістці. Якщо ж військовозобов'язаний не з'явився, не повідомив у комісаріат про зміну місця проживання, йому загрожує штраф у розмірі 85-119 гривень. За повторне порушення – від 170 гривень до 255 гривень. До слова, згідно із законом, роботодавці зобов'язані сповіщати військкомати про своїх співробітників призовного віку. За ухилення від призову на строкову службу (ст. 335 ККУ) загрожує обмеження волі на строк до трьох років (умовно).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися