Угорщина дозволила українцям працювати за безвізом
Україна

Угорщина дозволила українцям працювати за безвізом

20 липня 2017, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Слідом за Польщею працювати за безвіком українцям дозволила Угорщина. Про це повідомили усі провідні угорські ЗМІ посилаючись на запит міжнародної юридичної компанії Baker & McKenzie та відповідь на нього Міністерства економіки Угорщини. І це попри те, що безвізовий режим як такий не передбачає подорожі з ціллю працевлаштування, але цей момент скоригували через зміни національного законодавства в Польщі та Угорщині.

Про це пише mukachevo.net.

Спрощені умови для отримання дозволу на роботу для працівників із сусідніх країн, що не є членами ЄС, насамперед, України та Сербії діяли і раніше. З липня 2016 року українці могли поїхати в Угорщину навіть по туристичній візі та працевлаштуватися в Угорщині за один день за спрощеною процедурою без оплати дозволу на роботу. Тобто не чекати на отримання робочої візи в Україні. А з червня 2017 року, після запровадження безвізу, українці можуть працевлаштовуватися в Угорщині аналогічно, але вже їхати туди просто з біометричним паспортом, за принципами безвізу та працевлаштовуватися на місці за спрощеною процедурою, яка передбачена в угорському законодавстві з липня 2016 року. За таких умов, після перших 90 днів перебування перебування в Угорщині, які передбачені безвізом, українці повинні отримати дозвіл на проживання.

Спрощення працевлаштування для українців в Угорщині прийнято урядом у липні 2016 року для зменшення дефіциту робочої сили, а насамперед в сфері інформаційних технологій, електроніки, виробництва і будівництва. Тобто ці зміни стосуються в першу чергу програмістів, інженерів, будівельників, водіїв, швачок, столярів та медсестер. Тож для того, аби скористатися полегшеною процедурою потрібно документально підтвердити свій кваліфікаційний рівень за цими професіями (диплом, трудова книга, тощо).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися