Власників мобільних телефонів хочуть узяти на контроль
Україна

Власників мобільних телефонів хочуть узяти на контроль

18 серпня 2017, 10:31
0
0
Сподобалось?
0

Держспецзв’язку пропонує обов’язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв’язку в Україні. Вже розроблено відповідний законопроект.

У ньому пропонується зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій або будь-якій іншій формі. Але телекомунікаційні компанії при цьому будуть зобов’язані збирати персональні дані всіх без винятку користувачів. Тобто при купівлі сім-картки тепер треба буде називати своє прізвище, номер паспорта тощо. 

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту Держспецзв’язку, відсутність системи реєстрації абонентів та унікальних кодів мобільних пристроїв ускладнює проведення заходів з нацбезпеки «в умовах кібернетичних загроз». Із моменту прийняття закону абоненти, які зараз отримують послуги анонімно, муситимуть надати особисті дані операторам. Подати такі відомості, запевняють, можна буде і в письмовій формі.

У компаніях мобільних операторів з представленим законопроектом не згодні. «Найголовніший ризик – це те, що частина абонентів, які не встигнуть зареєструватися, можуть залишитися, згідно із законопроектом, без послуг зв’язку», – зазначила прес-секретар Vodafone Ukraine Вікторія Павловська. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися