ЗСУ отримали на озброєння переносний ракетний комплекс «Корсар»
Україна

ЗСУ отримали на озброєння переносний ракетний комплекс «Корсар»

30 серпня 2017, 17:36
0
0
Сподобалось?
0

Легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», який розроблений ДП «Державне Київське Конструкторське Бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», прийнятий на озброєння Збройних Сил України у відповідності до наказу Міноборони. Перед цим відбувся цілий комплекс заводських та державних випробувань. КБ «Луч» вже достроково виготовило та поставило до Збройних Сил України більше 50 ракет до «Корсару» разом із визначеною замовником кількістю пускових установок.

Про це інформують у прес-службі «Укроборонпрому».

«Корсар» дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя. При цьому наведення проходить у низькоенергетичному рівні випромінювання задля маскування каналу управління. Однією із головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь «з плеча». Але для зручності на заздалегідь підготовлених позиціях бійці можуть використовувати спеціальний станок.  

КБ «Луч» для «Корсару» розробило дві керовані ракети: РК-3К та РК-3ОФ. Перша оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною, яка призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також завислих вертольотів. Ця ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менше 550 мм.

РК-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили. У ході випробувань було досягнуто наскрізне пробиття бронеплити товщиною 50 мм.

За точність наведення комплексу відповідає одна з передових серійних розробок «Ізюмського приладобудівного заводу», що входить до складу ДК «Укроборонпром», – прилад наведення ПН-КУ. Незважаючи на його малі габарити і вагу в 4 кг, він забезпечує наведення ракети на дальності до 2,5 км в межах +/- 250 мм.

Також у 2017 році КБ «Луч» продовжив постачання протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П», достроково поставивши близько 300 ракет РК-2 із визначеною замовником кількістю пускових установок.

КБ «Луч» на постійній основі проводить навчання особового складу Збройних Сил України та Національної Гвардії, під час яких бійці детально ознайомлюються з конструкцією та засобами найбільш ефективного використання ракетних комплексів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися