Верховна Рада проголосувала за пенсійну реформу
Україна

Верховна Рада проголосувала за пенсійну реформу

3 жовтня 2017, 18:43
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада підтримала проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій». За нього проголосували 288 народних депутатів. Таким чином, з 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме зросте до 1452 гривень. 5,6 мільйонів пенсіонерів отримають підвищення пенсії в середньому на 692 гривні. Це станеться в результаті осучаснення або перерахунку пенсії. Для 600 тисяч працюючих пенсіонерів скасовано відрахування 15% від пенсій. Для 104 тисяч жінок, які достроково вийшли на пенсію у 55 років скасовано зменшення розміру пенсій.

З 2019 року пенсії автоматично індексуватимуть на 50% від зростання споживчих цін і на 50% від зростання середньої зарплати за один календарний. А з 2021 року індексація відбуватиметься на основі даних трьох попередніх років.

«По-справжньому історичне рішення - встановлення справедливої пенсійної системи в Україні, яке дає можливість вже у жовтні підвищити пенсії для понад 9 мільйонів українських пенсіонерів», – написав у «Фейсбуку» прем’єр-міністр Володимир Гройсман після прийняття рішення у парламенті.

Синхронно не підтримали реформу лише «Батьківщина» та «Опозиційний блок».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися