Україна

Українці створили диво-будинок, який не потребує газу і води

31 жовтня 2017, 18:27
0
0
Сподобалось?
0

Творці одного з українських стартапів представили прототип будинку, який існує повністю автономно. Проект отримав назву PassivDom. Будинок повністю забезпечений інженерними системами. Електрику в ньому виробляють сонячні панелі на даху, а вода в будинку постійно фільтрується і використовується повторно, передає “Народна Правда”.

У PassivDom тонкі стіни, які зроблені з суперсучасних будівельних матеріалів: скловолокна, графіту, поліуретану. Такі стіни не можуть заіржавіти або згнити, вони не виділяють шкідливих речовин. Все це дозволяє економити на комунальних витратах, а також не забруднювати навколишнє середовище.

Нові будинки друкуються за допомогою 3D-принтера і складаються зі збірних панелей, тому будівля може поставлятися в різних конфігураціях: додаткові кімнати просто прилаштовуються до базового модулю, як в конструкторі Lego. Мало того, будівлю завжди можна розібрати і перевезти з одного місця в інше за лічені години.

Мінімальний термін служби котеджу – 20 років. Фірма дає п’ятирічну гарантію на всі його складові, включаючи меблі та техніку. Центральний модуль PassivDom (36 кв. м.) коштує в залежності від комплектації від 29 900 до 59 900 доларів. При цьому будинок поставляється повністю укомплектованим і готовим до проживання: з меблями, предметами побуту, подушками і навіть посудом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися