У «ДНР» оголосили про конфіскацію приватних врожаїв
Україна

У «ДНР» оголосили про конфіскацію приватних врожаїв

13 листопада 2017, 15:11
0
0
Сподобалось?
0

Ватажок терористичної організації «Донецька народна республіка» Олександр Захарченко 3 листопада підписав «указ» щодо передачі у «держвласність» усього вирощеного врожаю сільгоспрослин, овочів, фруктів, винограду та іншого. Відповідний документу розміщено на сайті «ДНР».

«Урожай сільськогосподарських рослин і плодів чагарників, виноградників і дерев, вирощений на самовільно використаних земельних ділянках (цікаво, як це визначатимуть в умовах легального бандитизму та повного хаосу – ред.) державної та муніципальної форм власності, є власністю «Донецької Народної Республіки». Забороняється юридичним і фізичним особам-підприємцям та фізичним особам розпоряджатися врожаєм, отриманим в результаті самовільного використання земельних ділянок», – йдеться в указі.

Також документ встановлює, що «міністерство доходів і зборів «ДНР» має отримати безперешкодний доступ до місць зберігання (вирощування) врожаю та має право його вилучати. І найголовніше. Якщо жителі чи підприємці надумають «самовільно» розпоряджатися «самовільно ж» вирощеним врожаєм, за це мають компенсувати вартість «розбазареного» молодій «республіці». «Збитки» можна покривати грошима або у натуральній формі.

Контроль за фактами незаконного використання земельних ділянок, їх розробку і вирощування врожаю сільгоспрослин і плодів чагарників, виноградників і дерев на таких земельних ділянках покладено на «міністерство агропромисловості».

Цей указ нагадує сталінський закон про «п’ять колосків» у період Голодомору 1932-1933, який, у тому числі лютував і на Донбасі. Тоді селян, доведених продрозверсткою до межі виживання, звинувачували у розкраданні держмайна навіть за кілька зірваних колосків на колгоспному полі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися