Росія хоче неформально встановити новий кордон з Україною через гібридну миротворчу місію
Україна

Росія хоче неформально встановити новий кордон з Україною через гібридну миротворчу місію

18 листопада 2017, 10:23
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно у столиці Сербії Белграді відбулася зустріч помічника президента Росії Владислава Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером.

Її прокоментував представник України в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, Леонід Кучма. Екс-президент України відкрито озвучив те, про що здогадуються усі. За словами Кучми, Росія хоче створити на лінії зіткнення на Донбасі новий кордон.

«29 пунктів Сполучені Штати запропонували, три Росія готова прийняти – і то, бачте, каже: три – це ж не нуль. Так це нуль, бо головна проблема – і головна позиція українська повинна бути незмінна: миротворчі війська мають бути присутні на всій території України, включаючи українсько-російський кордон! А те, що пропонує Росія на лінії зіткнення, – це зробити новий кордон з Україною, і зробити щось на зразок Придністров'я, знову заморожений конфлікт. Але це буде щось набагато гірше за Придністров'я, бо у Придністров'я немає кордону з Росією. А тут 420 кілометрів кордону, який ми не контролюємо взагалі – то що це буде? Я не бачу перспективи сьогодні розв’язання українсько-російського конфлікту. Не бачу. Такими поступками шансів домогтися миру в тому регіоні України нема», – цитує слова Кучми «Українська правда».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися