Скільки коштує оформити спадщину?
Україна

Скільки коштує оформити спадщину?

30 листопада 2017, 11:36
1
0
Сподобалось?
0

«Оформляю спадщину по матері. Держнотаріус сказала збирати гроші, бо виллється це мені в чималеньку суму. Мовляв, за кожну окрему земельну ділянку, незалежно від розміру, я буду платити по 900 гривень. У мене, так уже вийшло, їх аж сім у різних місцях! Що це за податок такий? І чому такі гроші я платитиму і за п’ять сотих, і за гектар?»

Галина М., Ківерцівський район, Волинська область

Питання прокоментували у відділі нотаріату головного територіального управління юстиції у Волинській області. При відкритті спадкової справи нотаріус зобов’язаний надати вам довідку про вартість оформлення спадкової справи із зазначенням розміру плати за вчинення відповідних нотаріальних дій. Тарифи щодо надання послуг державними нотаріусами Волині затверджені відповідним наказом Головного управління юстиції області і розміщені на його сайті, тож ви можете їх порівняти з тими, які зазначені у довідці, видані нотаріусом. Якщо у громадян виникають сумніви щодо сум, які потрібно сплатити  нотаріусу за послуги з оформлення спадкової справи, то за роз’ясненням можна звернутися у відділ нотаріату обласного управління юстиції.    

Зазначимо, що за реєстрацію кожної земельної ділянки, незалежно від її розміру, стягується окрема однакова плата. Тому чим більше земельних ділянок – тим більша сума, яку доведеться платити при переоформлені спадщини.

Леся ЯРМОНОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Влас
    Влас

    Наживаються на людсському горі. А якщо у людини нема стільки грошей? Лишиться без спадщини

    19 липня 2018, 19:02
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися