4 грудня – Введення в храм Пресвятої Богородиці
Україна

4 грудня – Введення в храм Пресвятої Богородиці

4 грудня 2017, 06:13
0
0
Сподобалось?
0

4 грудня православна церква відзначає свято Введення в храм Пресвятої Богородиці. Воно належить до дванадцяти великих у році, завжди в числі та припадає на час Різдвяного посту. У цей день дозволяється вживати рибу, олію та вино.

Перші згадки про Введення дійшли до нас з IV століття, адже мати рівноапостольного царя Костянтина цариця Єлена збудувала один з перших Введенських храмів. Як розповідають перекази, ще до народження своєї довгоочікуваної дитини батьки Діви Марії Йоаким та Анна пообіцяли, що присвятять Її Господу. Тому, коли  Марії виповнилося три роки, вони виконали свою обітницю: привели Її до єрусалимського храму й залишили на виховання. Там Богородиця перебувала в постійній молитві та праці до чотирнадцятирічного віку.

У цей день спостерігали за погодою. Якщо випадав сніг, то чекали його швидкого танення. Слухали і церковний дзвін: гучний – до морозів, глухий – до снігу. Якщо 4 грудня вдарить мороз, вважали, що всі зимові свята будуть морозними, як ні – то й Різдво буде теплим. Якщо з цього дня встановлювалася «глибока» зима, чекали хорошого врожаю зернових.

Оксана НЕДІЛЬСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися