Артем СИТНИК і Юрій ЛУЦЕНКО
Україна

Чого гризуться антикорупціонери? Розуму не мають чи на лапу «получають»

8 грудня 2017, 08:27
0
0
Сподобалось?
0

В Україні розгорнулася справжня війна між «старими» і «новими» правоохоронцями: СБУ і «прокурорські» почали затримувати детективів Національного антикорупційного бюро України під прикриттям.

Причина, як заявляє Генпрокурор Юрій Луценко, серйозна – детективи порушують закон. Вони, бачте, провокують «грішми, сексом, алкоголем, наркотиками» нещасних чиновників, тримають на конспіративній квартирі службові документи з грифом «секретно», та й взагалі – всі детективи-агенти набрані незаконно. Проте, скільки б не палав праведним гнівом Юрій Віталійович, думаю, що бабі Гані у селі на Поліссі чи вчительці Марії Петрівні на Поділлі, мільйонам українців, які рахують копійки від зарплати до зарплати, від пенсії до пенсії, абсолютно все одно, як саме посадять в тюрму чиновничків, які роз’їжджають на автомобілях за сотні тисяч доларів, живуть у палацах за мільйони, відпочивають на найдорожчих курортах світу. Візьмемо першого заступника голови Державної міграційної служби Діну Пімахову, яку «провокували» детективи НАБУ. За версією СБУ і прокуратури, вона – чесна жінка, яка виховує двох діточок. У 2016 році зарплата у неї, згідно з декларацією, була 132 тисячі гривень. Про доходи чоловіка – жодного слова, очевидно, він безробітний. Діна Вікторівна – єдина годувальниця родини. І так вона вміє жити, що торік з’явилися апартаменти площею 120 квадратних метрів в елітному житловому комплексі, записані, правда, на родичку. Квартиру ж у столиці за 200 тисяч доларів ще у 2008 році купила в кредит, який і досі  виплачує. Їздить на «Порші». При цьому Діна Пімахова з 1999 року «чесно» трудиться винятково на державних посадах. Запитань ні в СБУ, ні в Генпрокуратури щодо нажитого на службі у народу майна до неї чомусь не виникає. Зате дуже ці структури дратує діяльність нового антикорупційного органу. Як сказав директор НАБУ Артем Ситник, «всі операції агентів під прикриттям Національного антикорупційного бюро України зірвано». І зробив це не хтось із Кремля, а рідна Служба безпеки України. Ну, а що їм ще робити? Усі резонансні вбивства останніх років – журналіста Шеремета, громадської діячки, волонтерки і воїна АТО Аміни Окуєвої, полковника української розвідки Максима Шаповала та інші – «розкрито».

А хіба справа Генерального прокурора – розказувати байки по телевізору, хто правий, а хто ні? Патякати про боротьбу з хабарниками, а на ділі пакостити один одному, ставити підніжки? Антикорупціонери нещасні! Чого причепилися до детективів НАБУ? Бояться, що схеми поламають, через які мільярди гривень не в державний бюджет, а високопосадовцям у кишеню потрапляють? Кого тоді «кришуватимуть»?

Це не латиноамериканський карнавал, як сказав Президент, а бридоття. Особливо гидко і боляче дивитися на всю цю «війну компроматів» на фоні заяви керівника департаменту спеціальних розслі­дувань ГПУ Сергія Горбатюка про те, що перешкоджають розслідуванню злочинів на Майдані під час Революції Гідності керівники правоохоронних органів – Генпрокуратури, МВС та СБУ.

Наталка СЛЮСАР

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися