Під час затримання
Україна

Новий Майдан нам готують Саакашвілі та Москва?

7 грудня 2017, 17:36
0
0
Сподобалось?
0

Ні тижня без скандалу. Схоже, за таким принципом живуть нині українські правоохоронні органи. Ранок вівторка почався з повідомлення про те, що силовики зламали двері квартири колишнього голови Одеської ОДА,  голови «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Як повідомили в СБУ, його підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій. Політик не здався «без бою»: він заліз на дах будинку і нібито обіцяв зістрибнути, якщо його спробують затримати. Робити це, правда, не став, а дав себе забрати і навіть посадити в спецавтівку. Та поки тривав «цирк» на даху, до будинку, де мешкає лідер «Руху нових сил», підтягнулися його прихильники. Вони заблокували авто із Саакашвілі. І поки продовжувалась шарпанина між прихильниками екс-грузинського Президента і правоохоронцями, Генеральний прокурор Юрій Луценко скликав терміновий брифінг. Там він заявив: масові акції, які проводить останнім часом Саакашвілі, фінансує з Москви олігарх-утікач Курченко. Мовляв, платить за сприяння у зупиненні кримінального переслідування членів злочинного угруповання Януковича та допомогу у «відновленні контролю над активами, які вони отримали свого часу в Україні у кримінальний спосіб». На підтвердження оприлюднив «переговори соратника Саакашвілі і представника Курченка» та «переговори Курченка і Саакашвілі».

Та прихильників Міхо плівки, вочевидь, не переконали, і вже близько 14-ї години політика витягли з автомобіля СБУ. На чолі колони він прийшов під стіни Верховної Ради.   

На події у Києві у той же день відреагували у Брюсселі і Вашингтоні. Посил звідти стриманий, але чіткий: мовляв, стежимо за всім, закликаємо сторони розрядити напругу, уникати насильства та діяти у рамках чинного українського законодавства.

Генеральний прокурор Юрій Луценко дав Саакашвілі добу, щоб той з’явився до слідчого. Уже майже опівночі прес-секретар політика Дарина Чиж заявила, що він прийде до правоохоронців у середу, а доти перебуватиме у наметовому містечку під Верховною Радою. Наступного дня вранці туди завітали правоохоронці. Сталася сутичка, є постраждалі з обох боків. 

Марта ДИМИДІВСЬКА

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися