Україна

Є такий діагноз: хотіти робити селфі

15 грудня 2017, 16:20
0
0
Сподобалось?
0

«Selfitis» — бажання робити селфі, є серйозним психічним розладом, а люди, які відчувають потребу постійно розміщувати свої фотографії у соціальних мережах, потребують допомоги, застерігають психологи. Пр оце пише Zik.

Поняття селфі вперше з'явилося у 2014 році в якості опису нав'язливого бажання фотографувати себе. Тоді на сайті Adobo Chronicles з'явилася стаття, у якій стверджувалося, що Американська психіатрична асоціація назвала любов до селфі психічним розладом. «Сенсаційна» новина швидко розлетілася по соціальних мережах. Однак, насправді, стаття виявилася вигаданою. Пізніше, вчені з Nottingham Trent University, Велика Британія, і Thiagarajar School of Management, Індія, вирішили дослідити, чи є частка істини в цьому. Вони підтвердили, що Selfitis дійсно існує, і навіть розробили «Поведінкову шкалу Selfitis», по якій можна оцінити її складність.

Шкала, коливається від 1 до 100 балів, була розроблена завдяки фокус-групи з 200 учасників. Її перевірку провели за допомогою опитування 400 учасників.

Учасників вибирали в Індії, тому що в країні зафіксовано найбільше користувачів Facebook, а також зафіксована найбільша кількість смертей в результаті спроби зробити селфі в небезпечних місцях. Висновки, опубліковані в International Journal of Mental Health and Addiction, підтвердили, що існує три рівня Selfitis.

Граничні випадки — це люди, які роблять селфі принаймні три рази в день, проте не публікують їх у соціальних мережах. За ними йде «гостра» стадія розладу, коли фотографії публікуються. Третя — «хронічна», коли люди відчувають неконтрольоване бажання фотографувати себе цілодобово, публікуючи їх понад шість разів на день.

Дослідники прийшли до висновку, що зазвичай на Selfitis страждають ті, хто шукає уваги, не впевнений в собі, сподіваються підвищити свій соціальний статус.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися