У Києві прихильники Саакашвілі намагалися захопити Жовтневий палац – постраждали понад півсотні правоохоронців
Україна

У Києві прихильники Саакашвілі намагалися захопити Жовтневий палац – постраждали понад півсотні правоохоронців

18 грудня 2017, 03:21
0
0
Сподобалось?
0

У неділю у Києві відбувався черговий марш «За імпічмент» та віче. Протестну акцію організував «Рух нових сил», який очолює Міхеіл Саакашвілі. Після промов перед прихильниками він заявив, що у Жовтневому палаці на вулиці Інститутській буде організовано «координаційний штаб» протесту.

«Ми зараз звідси йдемо в Жовтневий палац, і там буде штаб нашої координаційної ради. Щоб нас не ганяли не тільки по наметах ночами. Ви ж бачите, що ми нічого не перекриваємо, нікому нічого не заважаємо, ви ж бачите, що все це дуже мирно. Скільки б вони не говорили про перевороти - ніяких переворотів ми не робимо. Ми ж не йдемо займати Банкову чи Верховну Раду. Ми зараз підемо до Жовтневого палацу. Там буде штаб. Після всього цього ми будемо ставити символічні пікети біля Верховної Ради і ми будемо діяти. Я вас дуже прошу, не піддавайтеся на обман. Ми повинні бути готові діяти кожен день. Я піду першим і ми всі підемо разом», - говорив прихильникам Саакашвілі.

Тож колона людей рушила до Жовтневого палацу, де на той час відбувався джазовий концерт. У залі перебувало 800 глядачів, у тому числі діти. Юрба зуміла увірватися у хол приміщення, але далі її не пустили бійці Національної гвардії. Відбулися сутички. За інформацією МВС, учасники акції застосували піротехніку, намагаючись прорватися всередину палацу, пошкодили двері будівлі.

За даними Національної гвардії, у результаті сутички постраждали 60 гвардійців. На місце виїхали карети швидкої допомоги. Після надання першої медичної допомоги 45 бійців продовжили виконання службових обов’язків, а 15 було госпіталізовано: 13 – через отруєння газом, 1 з травмою обличчя і ще 1 з травмою голови  (у капюшон куртки бійцю закинули вибуховий пакет, але завдяки тому, що на ньому були засоби захисту та шолом, вдалося запобігти значним ушкодженням).

Спробу штурму Жовтневого палацу засудили посольства Канади, США та Великої Британії. Саакашвілі одразу поспішив заявити, що він не закликав своїх прихильників до таких дій, мовляв мала місце провокація. Цікаво, що активний інформаційний супровід цим подіям забезпечували російські ЗМІ, які розтрубили новину, що Жовтневий палац уже захопили прихильники Саакашвілі, таким чином намагаючись підлити масла у вогонь.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися