Вступили у дію зміни до ПДР: нові штрафи, швидкісні режими та тимчасові водійські посвідчення
Україна

Вступили у дію зміни до ПДР: нові штрафи, швидкісні режими та тимчасові водійські посвідчення

4 січня 2018, 14:43
0
0
Сподобалось?
0

1 січня вступила у діюпостанова Кабінету міністрів України, згідно якої набувають чинності зміни в правилах дорожнього руху щодо обмеження максимальної швидкості транспортних засобів у населених пунктах та посилення санкцій за порушення правил дорожнього руху. Відтепер максимальна дозволена швидкість у населених пунктах становить 50 кілометрів на годину, замість 60, як було раніше. Змінено й положення про порядок видачі посвідчення водія. Тепер термін дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становитиме два роки. Якщо за цей час водій не отримає три або більше штрафів за порушення правил дорожнього руху, йому видадуть посвідчення на 30 років. В іншому випадку доведеться повторно складати іспити на знання ПДР.

Значно збільшені санкції за керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Якщо водій попався нетверезий за кермом вперше, він сплатить 10 200 гривень та втратить права на рік. За повторне подібне порушення протягом року доведеться заплатити вже 20 400 гривень. Також це тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами строком на три роки. За вживання водієм накровмісних або алкоголевмісних речовин (у тому числі лікарських препаратів) після скоєння ДТП, йому також загрожує штраф 20 400 гривень або адмінарешт на строк до п’ятнадцяти діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

У 20 разів зросли штрафні санкції за керування автомобілем без прав – до 10 200 гривень. А за повторне таке порушення – до 40 800 гривень. Особи, уже позбавлені права керування, сівши за кермо сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – вдвічі більше.

3400 гривень (замість 510) доведеться платити за перевищення швидкості у населених пунктах. У стільки ж обійдеться залишення місця ДТП, окрім того це порушення передбачає можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися