Вам намагаються продати БАДи для лікування – звертайтеся у поліцію
Україна

Вам намагаються продати БАДи для лікування – звертайтеся у поліцію

4 січня 2018, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

Останнім часом почастішали випадки недобросовісного розповсюдження біологічно активних добавок. Водночас ефективність БАДів не доведена, а їх позиціонування як лікарських засобів порушує права громадян і може бути підставою для звернення до правоохоронних органів.

Спершу потрібно розуміти, що біологічно активні добавки не є лікарськими засобами в розумінні українського законодавства.

Найчастіше особи, що розповсюджують БАДи, вводять в оману покупців. Продавці хвалять свій товар, який нібито є «панацеєю від усіх хвороб». Це порушує  права громадян як споживачів на інформацію про продукцію та на безпеку продукції, передбачені статтями 14, 15 Закону України «Про захист прав споживачів». Не довіряйте рекламі, в якій вас запевняють, що БАДи – це ліки. У Міністерстві охорони здоров’я навіть рекомендують звертатися до правоохоронних органів, якщо хтось вже занадто настирливо пропонує вам біологічно активні добавки у якості ліків.

«Будь-які агресивні дії щодо вас або ваших близьких, що виражаються в психологічному примусі до придбання БАДів, є незаконними та повинні бути підставою для звернення до поліції.

Відповідальність за заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) передбачена статтею 190 Кримінального кодексу України, а заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою – статтею 192 Кримінального кодексу України», – зазначають у МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я України закликає громадян бути уважними та обережними, а головне консультуватись із лікарем перед прийомом будь-яких препаратів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися