У Запоріжжі самогубця випадково вбив дитину, а малюка відмовилися відспівувати священики УПЦ
Україна

У Запоріжжі самогубця випадково вбив дитину, а малюка відмовилися відспівувати священики УПЦ

6 січня 2018, 09:43
0
0
Сподобалось?
0

У Запоріжжі служитель Московського патріархату під час поховання відмовився відспівувати трагічно загиблу дворічну дитину.

31 грудня на вулиці Історичній у Запоріжжі 39-літній чоловік вирішив покінчити життя самогубством і викинувся з вікна багатоповерхівки. У цей момент у дворі будинку гуляв маленький хлопчик Женя зі своїм батьком. За трагічним збігом обставин самогубець впав на дворічного малюка. Чоловік помер від отриманих травм на місці. Хлопчика намагалися врятувати лікарі швидкої допомоги, але він таки помер в реанімобілі. Пізніше лікарі зізналися, що шансів на порятунок не було. У дитини були важкі травми голови, шийного відділу хребта та черевної порожнини.

За організацією похорону батьки звернулися у ритуальну службу. Остання співпрацює з єпархією УПЦ, священик якої відмовився відспівувати дитину, оскільки хлопчик був хрещений у Київському патріархаті. Батьки звернулися в храм Іоанна Кронштадського УПЦ, однак і тут отримали відмову. Зрештою, чин похорону звершив священик УПЦ КП зі Свято-Миколаївського храму, де хрестився загиблий хлопчик.

В УПЦ переконані, що їхній священослужитель вчинив правильно. Архієпископ Запорізький та Мелітопольський УПЦ МП Лука назвав УПЦ КП релігійно-політичною організацією, тож, мовляв, її обрядів не визнають, а тому загиблий малюк вважався нехрещеним.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися