В Україні запровадять відповідальність за відмову від щеплень
Україна

В Україні запровадять відповідальність за відмову від щеплень

19 січня 2018, 18:38
0
0
Сподобалось?
0

Під час години Уряду у Верховній Раді керівник Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла про необхідність примусу до проведення щеплень, оскільки рівень імунізації населення опустився до загрозливих показників.

«Для наступних кроків нам потрібна ваша підтримка, щоб внести зміни до Законів України, які регламентують питання вакцинації та посилити відповідальність за відмову від вакцинації, як це зроблено в усьому цивілізованому світі. Важливо прийняти нову національну стратегію імунізації, яка підготовлена Міністерством охорони здоров’я. Беріть участь у наших інформаційних кампаніях та особистим прикладом показуйте свою прихильність до вакцинації», - закликала народних депутатів доктор Супрун.

До речі, у країнах ЄС й справді дуже жорстке законодавство щодо імунізації населення. Для прикладу, у Німеччині, за відмову від вакцинації громадянам може загрожувати штраф – до 2,5 тисяч євро, також противники щеплень позбавляються соціальних виплат, субсидій та пільг.

Відзначимо, що за останні кілька місяців від кору померли уже 8 українців, у тому числі діти. Спалахи небезпечної недуги відбуваються у групах населення, де значна частина людей не були щеплені від неї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися