Як платитимуть пенсію тим, хто на неї не заробив
Україна

Як платитимуть пенсію тим, хто на неї не заробив

25 січня 2018, 11:46
0
0
Сподобалось?
0

Як ми повідомляли раніше, з 1 січня 2018 року, щоб вийти на пенсію, треба мати не менше 25 років страхового стажу. А що робити тим, хто його не має? Такі люди отримуватимуть тимчасову державну допомогу. Порядок її призначення затвердив Кабмін.

Отже, громадянам, які досягли пенсійного віку, але мають недостатній стаж роботи, необхідно звернутися до територіальних підрозділів управлінь соціального захисту населення з відповідною заявою.

Тимчасова допомога призначається з дня, що настає за датою досягнення пенсійного віку, якщо звернулися по неї не пізніше ніж через три місяці після досягнення такого віку. Інакше вона нараховуватиметься з дня звернення.

Скільки ж платитимуть? Розмір допомоги – це різниця між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї у розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Однак вона не може перевищувати 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тимчасова допомога перераховується кожні шість місяців з урахуванням змін майнового стану людини та середньомісячного сукупного доходу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися