Бойовики не дозволили спостерігачам ОБСЄ подивитися, що привіз «гумконвой» з РФ
Україна

Бойовики не дозволили спостерігачам ОБСЄ подивитися, що привіз «гумконвой» з РФ

27 січня 2018, 19:31
0
0
Сподобалось?
0

25 січня Росія прислала на окуповані території Донбасу черговий так званий «гуманітарний конвой». У МНС Росії повідомили, що запланували доставити 400 тонн дитячих продуктових наборів. «Гумконвой», за «доброю традицією», потрапив на територію України через неконтрольовані пункти пропуску та без фактичної перевірки вмісту вантажівок.

У Луганську патруль спостережної місії ОБСЄ намагався перевірити частину вантажівок, однак наштовхнувся на спротив бойовиків.

«Місія зафіксувала колону вантажівок, на бортах яких були написи російською мовою «Гуманітарна допомога від Російської Федерації». Спостерігачі зафіксували 10 тентованих вантажівок, 3 машини забезпечення, 2 карети швидкої допомоги (усі з російськими номерними знаками), а також 2 автомобілі з написами «міліція» та ще 3 автомобілі (всі з табличками «ЛНР»), що їхали на захід через підконтрольне «ЛНР» м. Сорокине (кол. Краснодон, 43 км на південний схід від Луганська). Команда СММ спробувала прослідувати за автоколоною на територію об’єкту, розташованого на вул. Даргомижського, 4а, у Луганську, проте чотири члени «ЛНР» (двоє з яких були озброєними) не дозволили спостерігачам це зробити, зачинивши ворота, перш ніж автомобілі Місії змогли заїхати. Один із членів «ЛНР» повідомив, що для доступу до об’єкту спостерігачам необхідно мати дозвіл від інших членів «ЛНР», - йдеться у звіті СММ ОБСЄ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися