З квітня проїзд у поїздах подорожчає
Україна

З квітня проїзд у поїздах подорожчає

15 лютого 2018, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

У фінансовий план Укрзалізниці на 2018 рік, який затверджений урядом, закладено підвищення тарифів на проїзд. Воно відбуватиметься у два етапи. Перше підняття цін на 10 відсотків планується з квітня.

Про це у коментарі медіацентр УЗ «Магістраль» розповів директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев.

За його словами, підвищення тарифів на пасажирські перевезення востаннє відбувалося у 2014 році. З того часу збільшився індекс споживчих цін, вартість комунальних послуг. Водночас, гроші від підвищення тарифів нібито мають піти на інвестиційну складову і акумулюватимуться на спеціальному рахунку. Зокрема, планується закупівля нових вагонів виключно українського виробництва та вкладення у підвищення якості пасажирських перевезень.

За розрахунками залізничників, навіть після подорожчання квитків їхній транспорт все одно залишатиметься дешевшим за автобусний, і навіть за популярні нині способи підсадки у попутний автотранспорт на зразок «BlaBlaCar».

Також в «Укрзалізниці» у процесі ціноутворення хочуть розділити соціальний та комерційний. Так, тарифи на найдешевші вагони свідомо триматимуть на доступному рівні, тоді як квитки у більш комфортні СВ, купе та у поїзди «Інтерсіті» приведуть у відповідність до їхньої реальної вартості.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися