Янукович розповів, що просив у Путіна «про миротворчу поліцейську місію»
Україна

Янукович розповів, що просив у Путіна «про миротворчу поліцейську місію»

2 березня 2018, 16:54
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Москві відбулася прес-конференція українського президента-утікача Віктора Януковича та його адвокатів. Віктор Федорович вирішив провести її у зв’язку із обвинуваченням його у державній зраді, щоб «розбити» аргументи Генеральної прокуратури України. Розпочалося спілкування із журналістами із демонстрації виготовленого італійцями документального фільму про «грузинських снайперів», в якому розстріли на Майдані подаються як злочин нинішньої влади України. Це відео давно блукає соцмережами і поширюється переважно кремлівськими ботами. Цей фільм був потрібний хіба щоб додати Віктору Януковичу впевненості для озвучення його трішки іншої правди.

Так, коментуючи основне звинувачення про те, що він закликав Путіна ввести війська в Україну, Віктор Федерович раніше визнавав такий «грішок» - мовляв, 1 березня 2014 року на емоціях склав такий документ адресований Володимиру Путіну, аби зупинити наступ «незаконних збройних формувань». Відповідний лист зачитав в ООН уже нині покійний представник РФ Віталій Чуркін (хтозна, можливо саме робота з цим документом стала для дипломата фатальною). Нині ж Віктор Янукович трохи іншу версію подій.

«Путіну я написав звернення. У цьому зверненні я посилався на договір про дружбу і взаємодопомогу між Україною і Росією. Я запропонував провести консультації і вносив пропозицію розглянути питання про введення поліцейської миротворчої місії», – сказав Янукович на сьогоднішній прес-конференції.

Також кілька разів Віктор Федорович заводив мову про повернення до переговорів з гарантами угоди між ними та опозицією 21 лютого 2014 року, традиційно уникнув відповіді на кілька прямих запитань, виголошуючи натомість загальновідомі тези російської пропаганди.  Шедевром стала відповідь на запитання журналістки телеканалу «Україна», на які гроші бігли президент живе у Росії. Віктор Федорович зазначив, що у нього немає грошей, йому дуже важко.

«За рахунок чого я живу? У мене є сім'я, є син, молодий, здоровий чоловік. Як кажуть: я ваші гроші не рахую, і ви не рахуйте мої», – додав Янукович.

Лишається загадкою, для чого потрібна було потрібне це спілкування зі ЗМІ Віктору Федоровичу. Із озвучених тез, більшість яких ідуть у фарватері російської пропаганди, інформаційна хвиля організована російським державним інформагентством ТАСС була спрямована на свій внутрішній російський ринок, бо українці не почули нічого нового від Януковича.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися