Україна вперше закупить специфічні сироватки
Україна

Україна вперше закупить специфічні сироватки

7 травня 2018, 14:50
0
0
Сподобалось?
0

Цього року Україна вперше закупить специфічні сироватки на національному рівні. На початку року було прийнято рішення про включення відповідних препаратів до номенклатур закупівель, а 6 квітня оприлюднено наказ, що затверджує перелік необхідних специфічних сироваток, - повідомляє  прес-служба  Міністерства охорони здоров'я.

До закупівель включено 11 номенклатур, зокрема, сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правцю та ботулізму.

З 2014 року в Україні відсутні сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації. Виробники не були зацікавлені у тому, щоб заходити на український ринок, а Міністерство охорони здоров’я, відповідно до закону, не може бути ініціатором реєстрації. Тому гуманітарні вантажі до цього часу були єдиним шляхом забезпечити громадян України специфічними сироватками в разі необхідності.

Державні закупівлі через міжнародні організації дозволяють заводити в Україну нові препарати без попереднього подання виробника на реєстрацію. Незареєстровані в Україні препарати, що пройшли міжнародну перевірку якості та сертифікацію, можуть подаватися на тендер, і, у випадку перемоги в тендері, реєструються в Україні за спрощеною процедурою.  

Україна вже має успішний досвід розширення лінійки препаратів за допомогою міжнародних організацій. Так, наприклад, 6 із 8 вакцин, що були закуплені за бюджет 2015 року, не були зареєстровані в Україні. Всього на закупівлю сироваток та імуноглобулінів у 2018 році закладено 40 млн грн. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися