Екс-командувач внутрішніх військ радився з Януковичем з приводу введення російських військ
Україна

Екс-командувач внутрішніх військ радився з Януковичем з приводу введення російських військ

17 травня 2018, 22:44
0
0
Сподобалось?
0

Колишній командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк заявив, що консультував екс-президента Віктора Януковича під час написання звернення до президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну 1 березня 2014 року.

Про це він заявив під час відеодопиту в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду Януковича, пише «Українська правда».

За його словами, після втечі з України в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року, йому надійшла інформація про те, що 1 березня у Ростові-на-Дону перебуватиме Янукович, куди він і поїхав, щоб з ним зустрітися.

Шуляк зазначив, що під час особистої розмови з екс-президентом та екс-головою Генштабу ЗСУ Юрієм Ільїним обговорювали питання введення «миротворчої місії в Україну». Він запевнив, що консультував Януковича з приводу «аргументованості» такого звернення до президента РФ Володимира Путіна та його доцільності.

На питання прокурорів, чи повідомив Шуляк Януковичу про те, що станом на 1 березня в Криму російськими військовими вже були захоплені адмінбудівлі та аеропорт Бельбек, він відповів, що питання Криму вони не обговорювали взагалі.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко наголосив, що така позиція свідка є нелогічною, бо, за його словами, про яку миротворчу місію можна було говорити, не згадуючи про те, що відбувалося на півострові.

Також екс-командувач ВВ наголосив, що йшлося про введення збройних сил РФ не в Крим, а на всю територію України, але виключно, як поліцейську місію, щоб «відновити конституційний лад в країні».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися