Рада створила антикорупційний суд, призначила аудитора НАБУ та звільнила мінстра
Україна

Рада створила антикорупційний суд, призначила аудитора НАБУ та звільнила мінстра

8 червня 2018, 13:35
0
0
Сподобалось?
0

Вчора відбувся великий парламентський день. Рада прийняла чимало важливих рішень. Ключовим із них є законопроект ініційований Петром Порошенком про створення Вищого антикорупційного суду. Після розгляду 1927 поправок до закону його підтримали 317 депутатів. Створення антикорупційного суду було однією з ключових вимог до України від МВФ, Єврокомісії та США для продовження подальшої співпраці.

Відповідно до прийнятого закону, Вищий антикорупційний суд буде сформований протягом 12 місяців і почне свою роботу за умови призначення не менше 35 суддів. Пропонуватиме їх кандидатури Вища кваліфікаційна комісія суддів. Водночас вплив на прийняття рішень матиме Рада міжнародних експертів, яка складатиметься з шести членів. Якщо троє з них будуть проти тієї чи іншої кандидатури, вона відхилятиметься. Водночас членів Ради міжнародних експертів призначатиме все таж Вища кваліфікаційна комісія суддів на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції.

Також Верховна Рада обрала аудитора НАБУ. На цю посаду претендували американський правозахисник, партнер компанії Baker&McKenzie Томас Файєрстоун і український правознавець-міжнародник Володимир Василенко, який чималий період відпрацював в ООН. Зрештою, у парламентарі віддали перевагу співвітчизнику. За Василенка проголосували 289 народних обранців.

Ще одним серйозним рішенням стало звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Відповідне подання від Володимира Гройсмана підтримали 254 депутати. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися