В Україні з'явиться обов'язкове ліцензування лікарів
Україна

В Україні з'явиться обов'язкове ліцензування лікарів

15 червня 2018, 17:25
0
0
Сподобалось?
0

В Україні з 2020 року розпочнеться професійне ліцензування лікарів. Про це повідомила  в.о міністра  охорони здоров'я Уляна Супрун. Змінити систему навчання і доступу до професії лікаря МОЗ планує на законодавчому рівні до кінця 2018 року, -повідомляє Українська правда.

Професійну ліцензію отримуватимуть по закінченню вищого навчального закладу студенти, які вступили на медичні спеціальності у 2016 році. З 2020 до 2024 року ліцензування мають отримати і ті лікарі, які вже працюють. Для цього їм потрібно буде скласти іспит і отримати визнання ліцензії від країн Європейського Союзу,  США, Канади, Японії та Ізраїлю. 

«Кожні 2-3 роки лікарі матимуть поновлювати свою ліцензію, показуючи, яке післядипломне навчання вони пройшли та як підвищують свою кваліфікацію", – зазначає Супрун.

За її словами, для пацієнта лікар з ліцензією – це лікар, який склав незалежне тестування за міжнародними стандартами, який не припиняє вчитися, який має право займатися медичною практикою і не має скарг, що могли б призупинити дію ліцензії.

Крім того, кожен лікар матиме особисте медичне портфоліо, яке включатиме історію його медичної практики, у тому числі й скарги пацієнтів чи інших лікарів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися