Тих, хто працює за бугром, позбавлять субсидії?
Україна

Тих, хто працює за бугром, позбавлять субсидії?

21 червня 2018, 19:17
0
0
Сподобалось?
0

Простих людей надзвичайно схвилювала інформація про те, що  Міністерство фінансів збирається організувати масштабну перевірку законності отримання субсидій. Про це говорять у громадському транспорті, на ринках, телефонують з безліччю запитань в редакцію «Вісника+К». На найпоширеніші із запитань ми обов’язково даватимемо відповіді. Зокрема, багатьох людей цікавить, чи справді до кожного отримувача субсидій приходитиме соціальний інспектор і описуватиме матеріально-побутові умови. Як запевнила заступник начальника департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Людмила Сірбіненко, людям немає чого турбуватися, соціальний інспектор може відвідати лише ті родини, для яких питання надання субсидій розглядає спеціальна комісія. Відповідно, перевіряються лише обставини, заради яких вона збирається. Наприклад, якщо повнолітня дитина прописана у помешканні батьків, але фактично з ними не проживає, тим, хто орендує житло, переселенцям тощо. Пояснювати походження і вартість побутової техніки, меблів, ремонтів соціальним інспекторам люди не зобов’язані.  

Ще одне питання, яке надзвичайно турбує наших читачів, – чи правда, що субсидій не призначать тим, хто часто виїжджає за кордон.

Як пояснила Людмила Сірбіненко, сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії. Це стосується випадків, якщо людина отримує в Україні пенсію чи має інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини, перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні або ж декларує в Україні доходи і сплачує єдиний соціальний внесок. До останніх належать заробітчани, які можуть задекларувати свої заробітки, сплатити податки і отримати субсидію. Коли ж людина перебувала за кордоном понад 60 днів поспіль і не має жодних документів про те, що вона там робила, таким громадянам, швидше за все, виплати не нарахують. Щодо цього зараз іде напрацювання механізмів звірки з міграційною службою. 

Про те, які ще «сюрпризи» в отриманні субсидій очікують українців, ми писатимемо у наступних номерах.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися