Новий шовковий шлях з Китаю до Європи запропонували в  Україні
Україна

Новий шовковий шлях з Китаю до Європи запропонували в Україні

20 серпня 2018, 11:40
0
0
Сподобалось?
0

Фахівці вирішили побудувати високошвидкісну залізницю через Україну з Китаю до Європи для пасажирських  і  вантажних перевезень. Магістраль, як зазначили автори ідеї, з’єднає Піднебесну із 7 державами – Казахстаном, Узбекистаном, Туркменістаном, Азербайджаном, Грузією, Україною та Польщею. Про це йдеться на сайті “Сегодня“.

Про це заявив президент асоціації “Високошвидкісні магістралі” Віктор Мироненко на круглому столі в рамках ініціативи “Один пояс – один шлях”, що спрямована на створення інфраструктури та налагодження взаємозв’язків між країнами Євразії.

Відповідний проект передбачає створення альтернативного Нового шовкового шляху з Китаю до Європи. Загальна довжина залізничного коридору має становити 5100 кілометрів (без урахування морських відрізків), що на 200 кілометрів коротше Євразійського сухопутного моста (Китай – Казахстан – Росія – Білорусь – Польща), яким зараз проходять контейнери з Китаю до Євросоюзу.

Ці 200 кілометрів дозволять заощадити як мінімум 4,5 мільярда доларів при середній вартості  кілометра високошвидкісної залізниці в 21 мільйон доларів,– сказав Мироненко.

Наразі проект є лише концепцією і вимагає техніко-економічного обґрунтування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися