Польща відмовилась фінансувати створення малинових насаджень в Україні
Україна

Польща відмовилась фінансувати створення малинових насаджень в Україні

25 серпня 2018, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

 Міністерство закордонних справ Польщі  відмовляється надавати субсидії на закладання  плантацій малини в Україні. Ця інформація з’явилась у відповідь на заяву   голови Незалежної профспілки польських фермерів «Солідарність»  Терези Халас  про можливі негативні наслідки такого кроку для ягідного бізнесу Польщі. Повідомляє «Інфошувар» з посиланням на польське видання Sadyogrody.pl.

 «НПФ «Солідарність» виступає проти такої діяльності. Ця діяльність може лише погіршити складну ситуацію, в якій опинились польські виробники плодово-ягідної продукції через критично низькі ціни в цьому році. Я хотіла б зауважити на тому, що безплатна комплексна допомога для створення плантацій малини в Україні (включаючи саджанці найкращої якості, ЗЗР, безплатну професійну консультаційну допомогу) призводить до погіршення цінової ситуації на ринку і ставить українських фермерів в привілейоване становище порівняно із польськими фермерами», – йдеться в листі організації до польського МЗС.

У відповідь МЗС Польщі заявили про припинення дії договору про субсидіювання проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив».

Як відомо, цей  вітчизняний кооператив фермерів виграв грант в розмірі 261,43 тисяч злотих ( 61 тис. євро) на конкурсі МЗС «Польська допомога», який координує ООН.

Поляки планували створити на Волині 10 гектарів малинових плантацій і висадити 70 тисяч саджанців малини. Також польська сторона погодилася надати необхідне технічне обладнання та засоби захисту рослин. Контракт передбачав поставки української малини на польські переробні заводи.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися