Збірна України здобула другу поспіль перемогу у Лізі націй
Україна

Збірна України здобула другу поспіль перемогу у Лізі націй

10 вересня 2018, 09:41
0
0
Сподобалось?
0

Українська футбольна збірна зробила серйозну заявку на виграш своєї групи у Лізі націй УЄФА. У другому турі у Львові команда Андрія Шевченка на стадіоні без глядачів приймала Словаччину, яка після жеребу і вважалася фаворитом групи.

Україна-Словаччина – 1:0

Гол: 1:0 – Ярмоленко (80 – з пенальті).

Україна: П’ятов – к, Матвієнко, Ракіцький, Бурда, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 86), Маліновський (Зінченко, 71), Коноплянка (Циганков, 78), Марлос, Ярмоленко, Яремчук.

Словаччина: Дубравка, Шатка, Шкртел – к, Шкриньяр, Губочан, Куцка (Грегуш, 78), Лоботка, Мак, Гамшик, Вайсс (Руснак, 70), Немец (Дуда, 65).

Українці впевнено провели цю зустріч й практично повністю контролювали її перебіг. Словаки відверто грали на нічийний результат, а наша команда проводила позиційні атаки. Перший тай минув практично без моментів. У словаків головою з хорошої позиції але дуже неточно пробив потужний центрфорвард Немец, а українці відповіли моментом Яремчука, який, втім, вдарив прямо у руки голкіперу. Найгострішим моментом першого тайму став штрафний у виконанні від Малиновського – м’яч пролетів над самісінькою поперечиною і був недосяжним для воротаря.

Після перерви збірна України збільшила тиск. Гості не завжди справлялися з фланговими атаками синьо-жовтих, які призводили до пожеж у штрафному майданчику. Проте забити з гри ніяк не вдавалося. За 20 хвилин до завершення матчу Андрій Шевченко почав робити заміни, щоб пожвавити гру. Зокрема, на 78-й хвилині втомленого Коноплянку замінив свіжий Циганков і вже за хвилину став одним із героїв матчу. Півзахисник «Динамо» з м’ячем увірвався у штрафний майданчик словаків, де його рукою притримав Шкриньяр. Арбітр призначив 11-метровий. Ярмоленко не дуже вдало виконав пенальті – Дубравка вгадав напрямок удару і навіть добре дотягнувся до м’яча, але «круглий» летів достатньо сильно, тож таки вскочив у ворота.

Словаки кинулися рятувати матч. Найближчим до цього був Губочан, який небезпечно пробив у падінні головою. П’ятов не зміг зафіксувати м’яч, тож словаки зробили ще кілька спроб «занести» його у ворота, аж поки ситуацію не розрядив Зінченко. А під фінальний свисток українці могли збільшити свою перевагу. Після прострілу від Матвієнка зльоту з метрів дев’яти пробивав Ярмоленко, на жаль, м’яч полетів по центру воріт, де й був Дубравка.

Після двох турів Україна має 6 очок і впевнено лідирує у своїй групі. Наступний матч у Лізі націй збірна України проведе 16 жовтня в Харкові з командою Чехії (початок — о 21.45).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися