Що чекає  українців із угорськими паспортами
Україна

Що чекає українців із угорськими паспортами

21 вересня 2018, 18:27
0
0
Сподобалось?
0

Українців не будуть карати за угорські паспорти. У цьому запевнив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу 21 вересня, повідомляє  “Газета.ua”.

"Ми не переслідуємо тих українських громадян угорського походження, які отримали угорські паспорти. Українське законодавство не передбачає покарання за це. Зовсім інше питання, якщо хтось хоче стати державним службовцем чи військовим", - сказав Клімкін. Він наголосив, що проблема не в отриманні громадянства.

"Питання в тому, що угорські консули, які є офіційними особами і мають дотримуватися Віденської конвенції про консульські зносини, на нашій території роблять те, що не дозволено з нашої сторони. Більше того, інструктують про те, як вводити в оману українське законодавство. Це абсолютно неприйнятно", - наголосив міністр.

19 вересня в ЗМІ опублікували відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини у Береговому угорських паспортів. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині. Крім того, консул пояснює, де необхідно користуватися українським паспортом, а де - угорським.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися