Україна випробувала легкі бойові безпілотні вертольоти
Україна

Україна випробувала легкі бойові безпілотні вертольоти

22 вересня 2018, 11:28
0
0
Сподобалось?
0

На військовому полігоні Збройних Сил України відбулися випробування нової української зброї та військової техніки.

Про це йдеться на сайті РНБО.

Було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3. Вони здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі у безпілотному режимі.

Відбулись авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, який здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок на оперативній глибині до 200 кілометрів, перебуваючи в повітрі до 24 годин. Продемонстрували також можливості бойового безпілотного комплексу, що може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога. Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами в співпраці з іноземними партнерами.

А ще випробували модернізовану ЗУ-23-2. Для неї розробили електронну систему автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню, що дозволить надійно знищувати БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ. Також передбачено можливість керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій.

На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися