Уряд  дозволив міняти старі паспорти на ID-картки
Україна

Уряд дозволив міняти старі паспорти на ID-картки

4 жовтня 2018, 17:38
0
0
Сподобалось?
0

Кабінет міністрів дозволив українцям обмінювати за бажанням паспорти старого зразка у формі книжечки на паспорт у вигляді ідентифікаційної картки. Про це повідомляє  прес-служба уряду.

Запровадження паспорта у формі картки в Україні розпочалося у січні 2016 року, і до цього часу нові паспорти видаються лише у разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого, також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше.

 Головною метою запровадження нового документа є безпека суспільства, захист від підроблення та крадіжки особистих даних.Новою можливістю громадяни можуть скористатися з 1 листопада. В уряді нагадують, що ID-картка як перший паспорт видається безплатно, а  за заміну та відновлення документа у разі втрати необхідно сплатити адміністративний збір у розмірі 279 гривень.

Відтак з 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час. У повідомленні наголошується, що українці не зобов’язані міняти паспорти, і старі документи будуть чинними до завершення терміну  їхньої дії.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися