Мало суддів і багато прокурорів:  РЄ про правосуддя в Україні
Україна

Мало суддів і багато прокурорів: РЄ про правосуддя в Україні

4 жовтня 2018, 19:42
0
0
Сподобалось?
0

Система правосуддя, що діє в Україні, має "рекордні" або близькі до "рекордних" показників серед усіх держав-членів Ради Європи. Про це йдеться у звіті Європейської комісії з питань ефективності правосуддя,- повідомляє  Європейська правда.

Цьогорічний звіт показав, що Україна лишається серед країн з найнижчим в Європі бюджетом на судову систему – 8.1 євро на душу населення, що у 8 разів нижче за середнє у Європі. Менше ніж  Україна  на правосуддя витрачає лише Азербайджані (7.8 євро).

Українська юриспруденція значною мірою фінансується за рахунок судових зборів (37%, що вдвічі більше за середній європейський показник).

Бюджет на безоплатну правову допомогу – також серед найнижчих, поступається лише Азербайджану та Албанії.  Але за низького фінансування системи, в Україні рекордно роздута прокуратура. Навіть після реформи прокуратури  – 24 прокурора на 100 тисяч людей. Більше (25) – тільки в Росії. При цьому кількість суддів в Україні менша за середньоєвропейську (14 проти 21 на 100 тисяч мешканців).

В Раді Європи вказали також на нестачу юристів, в Україні  їх двічі менше за середній показник в Європі та на низьку частку жінок серед прокурорів та юристів загалом.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися