Уряд направить півмільярда гривень на зарплати шахтарям
Україна

Уряд направить півмільярда гривень на зарплати шахтарям

7 листопада 2018, 16:42
0
0
Сподобалось?
0

Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення 500 мільйонів гривень на покриття збитків державних шахт. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, пише Економічна правда.

"Ми сьогодні ухвалюємо рішення про виділення 500 млн коштів на покриття збитків українських шахт, які є у державній власності, на виплату заробітних плат", - сказав Гройсман.

За його словами, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик також представить програму реформування українських шахт, щоб забезпечити конкурентну ціну вугілля з держшахт.

Як повідомлялося, у 2019 році на ліквідацію і утримання закритих вугільних шахт і вуглепереробних підприємств планується направити 659,7 млн гривень.

Сьогодні волинські шахтарі вийшли з протестом на вулиці Луцька, де вимагали погасити заборгованості у зарплаті, а також добитися фінансування на добудову шахти № 10 «Нововолинська». Шахтарі досі не отримали зарплати за серпень, вересень та жовтень. Хода у Луцьку була актом солідарності з рештою українських гірників, які мають аналогічні проблеми.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися