На радіо зросла квота пісень українською
Україна

На радіо зросла квота пісень українською

8 листопада 2018, 18:47
0
0
Сподобалось?
0

Віце-прем'єр-міністр України В’ячеслав Кириленко заявив, що з 8 листопада набуває чинності третій етап запровадження українських квот на радіо. Про це він написав у Twitter.

За його словами,  щонайменше 35% пісень, у т.ч. у прайм-тайм, будуть українською мовою.

За даними Нацради України з питань радіо і телебачення, також упродовж доби обсяг ведення передач державною мовою не повинен бути меншим за 60%.

"Обсяг україномовних пісень 35% має забезпечуватися упродовж доби, а також у кожному проміжку часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00", - йдеться у повідомленні.

У Нацраді додають, що ті радіостанції, які транслюють понад 60% пісень офіційними мовами Європейського  Союзу, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше як 25% і ці особливості мають бути прописані в ліцензії компанії.

У відомстві нагадали, що зазначені законодавчі норми впроваджувалися поступово – у три етапи.  Повідомлялося, що протягом першого року з моменту набуття чинності частка пісень державною мовою становитиме 25%, починаючи з другого року — 30%. З третього року частка становитиме 35%.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися