Закони про розмитнення
Україна

Закони про розмитнення "євроблях" вступили в силу

25 листопада 2018, 10:10
0
0
Сподобалось?
0

З сьогоднішнього дня, 25 листопада, вступають в силу закони про розмитнення автомобілів на єврономерах. Тепер українці при їх ввезенні повинні сплатити митні платежі або внести заставу. Про це пише Сьогодні.

Засилля машин з іноземною реєстрацією на українських дорогах може зникнути вже до літа. Не допомогли ні масові протести в урядовому кварталі, ні показове спалення престижного позашляховика "на бляхах" біля стін парламенту.

Власники автомобілів на іноземних номерах обурилися прийнятими законами, тому що вони роблять невигідним розмитнення старих іномарок, які відносно дешево збувають в Європі. Вони зажадали, щоб президент не підписував їх, але він підписав. І підкреслив: ті, хто візьметься за розмитнення оперативно, зможуть оплатити півціни.

"Далі 50% знижки, якщо   ви це швидко зробите. Не платіть контабандистам по 500 євро для того, щоб вони прикривали вас, а заплатіть в бюджет. Кожна копійка, яка буде заплачена так званими євробляхерами буде направлена українському пенсіонеру. Безпосередньо - в Пенсійний фонд", - заявив президент України Петро Порошенко.

Власникам автомобілів на іноземній реєстрації обіцяють ще півроку лояльності. За цей час вони повинні виїхати за кордон, знайти власника або фірму, де придбана машина, і отримати необхідні документи про покупку. Знижка на розмитнення від уряду буде діяти три місяці.

Формула розмитнення прописана таким чином, що акциз на машину зростає з роком її випуску. Щоб отримати українські номери, крім акцизу, навіть акційного, до вартості "бляхи" слід додати ще третину її ціни – обов'язкове для всіх мито, ПДВ та відрахування до Пенсійного фонду.

Доля півмільйона "блях" в Україні може скластися за трьома сценаріями. Перший – розмитнення за прийнятими законами. Другий – розбирання і продаж на запчастини. Третій – так зване донорство запчастин для такої ж моделі з українськими номерами. Експерти вважають, що масового розмитнення не буде.

"Бляхи" залишатимуться в Україні, поки Кабмін не пропише механізму їх легалізації. Будь-яка постанову Кабміну, яка б регламентувала чітко, як розмитнювати, куди звертатися - не приймалася. Чим швидше вона буде, тим менше шансів буде для фірм-одноденок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися