У Краматорську побили журналіста
Україна

У Краматорську побили журналіста

10 грудня 2018, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

У Краматорську Донецької області побили журналіста під час виконання службових обов’язків – він знімав, як під час дощу в міському парку укладали асфальт. Про це Радіо Свобода розповів сам постраждалий журналіст, фрілансер Андрій Романенко.

 Увечері 9 грудня журналіст побачив, як будівельна бригада, попри сильний дощ і сніг, ремонтує одну зі стежок в парку імені Пушкіна – працівники укладали новий асфальт. За словами Романенка, він вирішив зафіксувати неефективне використання коштів платників податків.
«Будівельники мене впізнали, ми трохи поспілкувалися, я почав знімати. Але якийсь чоловік, напевне, бригадир, підійшов і спитав, що я знімаю. Я відповів, що знімаю, як витрачаються бюджетні гроші. Він мені почав розповідати, що не можна знімати ані людей, ані техніку, але я відповів, що я журналіст і маю на це право, оскільки йдеться про бюджет», – розповів Романенко. Після цього бригадир напав на нього, вдарив по обличчю, відібрав телефон і змусив силою видалити відео, що зняв журналіст.

 Одразу після нападу Романенко подав заяву в поліцію про перешкоджання журналістській діяльності. Замовником будівельних робіт на реконструкцію парку виступає управління капітального будівництва міської ради Краматорська,- говорить він. В міській раді від коментарів поки відмовилися, але пообіцяли надати їх згодом.
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста,- підтвердила Радіо Свобода прес-офіцер краматорського відділу ГУНП в Донецькій області Валерія Осипець. Наразі особа нападника правоохоронцям не відома.

За словами прес-офіцера, на місце виїхала слідчо-оперативна група.

Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів карається штрафом або арештом до шести місяців, або обмеженням волі  до трьох років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися