Кому підвищать пенсії у 2019 році
Україна

Кому підвищать пенсії у 2019 році

11 січня 2019, 16:13
0
-1
Сподобалось?
-1

Урядовці запевняють, що у 2019 році майже всім українським пенсіонерам збільшать пенсії. Так, починаючи з 1 січня, виплати зростуть для військових пенсіонерів. Це відбуватиметься другий рік поспіль. У середньому виплати мають зрости на 25%. 

Від січня перерахунок мають відчути люди старші за 65 років і лише за умови, якщо вони не працюють, але мають страховий стаж понад 35 років чоловіки і 30 років жінки. Максимальне підвищення – 179 гривень. Ще одне підвищення пенсій відбудеться з 1 березня наступного року. Воно торкнеться всіх категорій громадян – загалом 10 мільйонів пенсіонерів. Однак підвищать виплати не всім. Рахувати будуть, зважаючи на рівень інфляції та зростання середньої зарплати в країні за 2018 рік. Остаточні дані про це будуть відомі ближче до весни. Тому перерахунок заплановано саме на березень. Згідно з прогнозами, пенсії збільшаться приблизно на 17%. У Мінсоцполітики зазначають, що підвищення буде меншим, якщо у людини є доплати, різні надбавки, у неї малий стаж, отримувала низьку зарплату.

Дві хвилі зростання в Пенсійному фонді пообіцяли тим, чиї виплати залежать від прожиткового мінімуму. Він має збільшуватися 1 липня і 1 грудня, разом із ним перерахують і пенсії. Підвищення буде індивідуальним.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися