Суд пояснив, чому  відсторонив Супрун від  виконання обов’язків міністра охорони здоров'я
Україна

Суд пояснив, чому відсторонив Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров'я

5 лютого 2019, 17:02
0
0
Сподобалось?
0

Окружний адмінсуд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я через те, що вона має подвійне громадянство і більше місяця є виконувачкою обов'язків. Про це йдеться у повідомленні суду, -пише Українська правда.

Вказується, що своє рішення суд мотивував наявністю ознак протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником міністра охорони здоров'я (Уляна Супрун) повноважень в.о. міністра в термін, що перевищує  місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями.

"Окрім того, суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час, як відповідно до Закону України "Про громадянство України", в Україні існує єдине громадянство", - сказано у повідомленні.

Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов‘язки міністра охорони здоров'я. В такий спосіб суд задовольнив позов нардепа-"радикала" Ігоря Мосійчука.  27 липня 2016 року Кабінет міністрів призначив Супрун виконувати обов’язки міністра.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися