У березні розпочинаються Індексація пенсій і монетизація субсидій
Україна

У березні розпочинаються Індексація пенсій і монетизація субсидій

25 лютого 2019, 16:20
0
3
Сподобалось?
3

У  березня вперше відбудеться автоматичний перерахунок пенсій.  Після індексації пенсії в середньому зростуть на 255 гривень, -  повідомляє «Інформаційний вісник Уряду» з посиланням на слова міністра соціальної політики України Андрія Реви.

Міністр зазначив, що пенсійною реформою 2017 року  була передбачена автоматична індексація пенсій за новим принципом. Він  передбачає два основні показники: 50 відсотків рівня зростання інфляції за попередній рік і 50 відсотків зростання середньої заробітної плати. Закон передбачав, що індексація проводитиметься щорічно, починаючи з 2019 року.

«На виконання закону про загальнообов’язкове пенсійне страхування Урядом було визначено порядок і дату щорічної індексації, а саме з 1 березня 2019 року. Коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати, доходу, з якого було сплачено внески, становить 1,17. На 1 березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані для 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів, а середній розмір підвищення - 255 грн. Це не означає, що усі отримають однаково 255 гривень, адже кошти розподіляються відповідно до формули. Реальне підвищення відбудеться для 8 мільйонів пенсіонерів, але підвищення не буде меншим за 100 гривень», – повідомив Андрій Рева.

Урядовець також наголосив на доплаті до пенсійних виплат для тих пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, але через малий розмір заробітку мають низьку пенсію.

«У 2019 році пропонується здійснити доплату до пенсії 1 мільйону 900 тисячам пенсіонерів у розмірі 2410 гривень. Чому саме така сума? Йдеться про додатковий ресурс, який було отримано від закону про «євробляхи», і вперше в Україні повернуто на користь пенсіонерів. Таким чином,  кошти від розмитнення «євроблях» у повному обсязі направлені на підвищення пенсій», – заявив Андрій Рева.

Міністр також доповів про успішне завершення першого етапу монетизації субсидій.

«Пенсійний фонд, Укрпошта і Ощадбанк уже отримали 731 реєстр отримувачів субсидій. Виплати субсидій пенсіонерам розпочнуться з 4 березня одночасно з пенсійними виплатами, а з 12 березня люди, які не є пенсіонерами, отримають кошти на оплату житлово-комунальних послуг у відділеннях Ощадбанку після пред'явлення паспорта та ідентифікаційного коду», – повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися