СБУ: найманець російських НЗФ перейшла на сторону України
Україна

СБУ: найманець російських НЗФ перейшла на сторону України

4 березня 2019, 20:41
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України підтверджує факт виведення на підконтрольну територію України найманця російських незаконних збройних формувань  на Донбасі Світлани Дрюк, «начальника штабу танкового батальйону 11 ОМСП 1 АК НМ ДНР» з позивним «Ветерок», -повідомляє прес-центр СБУ.

Перехід став завершальним етапом тривалої операції контррозвідки СБУ, внаслідок якої отримано цінного очевидця російської військової агресії в Україну, а також важливі матеріали щодо керівної ролі кадрових офіцерів ЗС РФ і співробітників російських спецслужб в організації терористичній діяльності на Донбасі.

Також СБУ отримано додаткову інформацію про організаційно-штатну структуру та укомплектованість підрозділів НЗФ, кількісний склад військової техніки і бойові позиції, місця зберігання пально-мастильних матеріалів, боєприпасів та важкого озброєння, що постійно надходить з РФ.

Фактично вся операція відбувалася в умовах жорсткого контррозвідувального режиму ФСБ РФ на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим вимагала від співробітників СБУ безпрецедентного рівня конспірації та майстерності в умовах високого психологічного навантаження.

Як зазначив Голова СБУ Василь Грицак: «Ця операція була змаганням інтелекту і професіоналізму між російськими та українськими спецслужбами, а отриманий результат – черговий доказ російської збройної агресії». Досудове розслідування триває.

За інформацією Української правди Світлана Дрюк нібито стала прообразом до фільму, знятого за кошти "ДНР" "Ополченочка" про жіночий батальйон. Стрічка позиціонується як "на основі реальних подій" і має прославляти "героїв" так званої Новоросії. Прем'єра фільму запланована на травень 2019 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися