Загинув працівник Адміністрації Президента України
Україна

Загинув працівник Адміністрації Президента України

14 березня 2019, 19:39
0
-1
Сподобалось?
-1

Працівника Адміністрації Президента України Олександра Бухтатого знайдено мертвим вранці 14 березня у Шевченківському районі столиці.

Про це пише  Укрінформ з посиланням на  Шевченківське управлінні поліції Головного управління Нацполіції у м.Києві.

Тіло Бухтатого о 7.00 виявили випадкові перехожі неподалік недобудованої церкви.

Олександру Бухтатому було 46 років. Кандидат наук з державного управління. Працював головним консультантом Головного департаменту інформаційної політики АПУ. Протягом багатьох років входив до правління Національної Спілки журналістів України, був її секретарем. На останніх виборах голови НСЖУ у квітні 2017 року був одним з двох головних кандидатів на цю посаду, програв нинішньому очільнику спілки Сергію Томіленку з мінімальним розривом. У загиблого залишились дружина та син.

Бухтатий був одним із "двигунів" відродження військової преси, насамперед, на низовому рівні. За словами працівників інформаційних підрозділів Міністерства оборони, відпустки, вихідні, практично весь вільний час присвячував роботі з підготовки видань для військових на передовій. У результаті цієї роботи на фронт регулярно відправлялись спецвипуски, додатки до регіональних видань.

За його ініціативою та завдяки, зокрема, його зусиллям на рівні Міністерства оборони 16 лютого було встановлено Днем військового журналіста. Цього дня у 2015 році на виході з Дебальцевого загинув військовий оператор Дмитро Лабуткін, який практично до останнього вів зйомки.

Олександр Бухтатий був головою екзаменаційної комісії Інституту журналістики за спеціалізацією "військова журналістика". Готувався захистити докторську дисертацію з соціальних комунікацій.

Речник поліції Києва Оксана Блищик повідомила "Українській правді", що у співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого виявили перелом кісток носа, однак попередня причина смерті – хвороба серця.

"За результатами розтину, попередньою причиною смерті чоловіка є хронічна ішемічна хвороба серця. Окрім того, у нього виявили перелом кісток носа", - сказала вона.

Речник поліції також додала, що телефон Бухтатого знайшовся в одного із затриманих чоловіків.

"Правоохоронці встановили двох чоловіків, яких камери відеонагляду зафіксували поруч із померлим. Їх доставили в управління поліції, з ними спілкуються слідчі. В одного із доставлених виявили мобільний телефон потерпілого", - сказала Блищик.

За фактом смерті чоловіка слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) із додатковою кваліфікацією – природна смерть та за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися