СБУ завдала удару по наркомафії: аналогів такої спецоперації в Україні ще не було
Україна

СБУ завдала удару по наркомафії: аналогів такої спецоперації в Україні ще не було

21 березня 2019, 17:52
0
0
Сподобалось?
0

Правоохоронні органи України  припинили діяльність транснаціонального угрупування, яке більше чотирьох років продавало наркотики за криптовалюту в інтернеті та затримали 20 учасників схеми.

Про це представники ГПУ та СБУ розповіли на брифінгу 21 березня,- повідомляє «Українська правда» з посиланням на  прес-службу Генпрокуратури.

"В ході розслідування установлено, що у 2014 році на території України створено стійку ієрархічну злочинну організацію, до складу якої увійшли як громадяни України, так й інших держав, зокрема, Російської Федерації", – поінформував начальник департаменту ГПУ Сергій Кізь.

Наркотики реалізовувалися через інтернет-сайти та чат-боти в месенджері "Telegram".

Повідомляється, що 21 березня слідчі провели сотні слідчих (розшукових) дій, серед яких обшуки, затримання осіб, допити тощо. Деякі заходи ще тривають.

За словами Кізя, уже вилучено декілька мільйонів доларів США готівкою, золоті злитки, прикраси, елітні транспортні засоби та інші матеріальні цінності. За первинними оцінками правоохоронців, вилучена "чорна бухгалтерія" свідчить про щорічні прибутки злочинної організації в десятки мільйонів доларів США.

Зазначається, що ці кошти інвестувались в нерухомість та бізнес по всьому світові.

"Наразі слідчі дії ще тривають, вже на даний час затримано близько 20 осіб – членів цієї злочинної організації, вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу", - повідомив Кізь.

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина додав, що загальна чисельність злочинної організації становила  близько 1000 осіб.

Також Демчина зазначив, що до 2017 року вказана злочинна організація, відома як "Хімпром", активно працювала на території України та Російської Федерації.

Водночас, за його словами, після масових затримань в РФ основні її учасники, громадяни Росії, переїхали в Україну та налагодили дистанційне керування незаконним бізнесом, значно посиливши заходи конспірації.

"Щоб ви зрозуміли, яка була дисципліна в цій організації, розкажу наступне: окремі члени злочинної організації на сьогоднішній день не мають пальців на руках.", – сказав Демчина.

"За будь-яке порушення правил конспірації, поведінки, несанкціоновані контакти чи використання власних мобільних телефонів на робочих місцях приїжджали спеціально навчені люди і просто обрубували пальці", – пояснив він.

За словами заступника голови СБУ, розслідування в цій справі тривало понад рік.

"Аналогів такої спецоперації в Україні ще не було", – додав він.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися