Епіфаній закликав створити в Україні Національний пантеон героїв
Україна

Епіфаній закликав створити в Україні Національний пантеон героїв

3 квітня 2019, 18:51
0
0
Сподобалось?
0

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній виступив за створення в Україні Національного пантеону героїв. Про це він заявив під час зустрічі з ініціативною групою "Стіна пам’яті", передає УНН з посиланням на прес-службу Православної церкви України.

Митрополит наголосив на необхідності створення в Україні масштабнішого, аніж нинішня "Стіна пам’яті", вшанування полеглих.

"Стіна пам’яті" – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам’яті з собором та музейним комплексом, адже пам’ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам’ять буде неповною", – заявив Епіфаній.

Він додав, що у цьому контексті Україні варто брати за приклад практику інших країн. Зокрема, Польщі, яка протягом останніх кількох десятиліть провела серйозну роботу з увіковічнення пам’яті про національних героїв.

Крім того, сторони обговорили питання оновлення пам’ятних конструкцій, розміщених на стінах Золотоверхої обителі і містять зображення воїнів-героїв, які загинули, захищаючи Україну. Також йшлося про необхідність встановити єдину дати вшанування усіх полеглих за волю та незалежність України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися