Кава від робота: перша в Європі  роботизована кав’ярня з’явилася у Дніпрі
Україна

Кава від робота: перша в Європі роботизована кав’ярня з’явилася у Дніпрі

3 квітня 2019, 20:27
0
0
Сподобалось?
0

У Дніпрі ТМ «ФРАНС.УА» запустила першу в Україні та Європі роботизовану R/CAFЕ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням  на сторінку торгової марки у Facebook.

«ТМ «ФРАНС.УА» запустила першу в Україні та Європі роботизовану кав’ярню R/CAFЕ! Тільки уявіть: робот повністю повторює рухи бариста та готує неповторно смачну каву. Днiпряни першими спробували каву вiд робота», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив власник роботизованої кав’ярні і засновник відомої мережі пекарень Олександр Федець, робот-бариста не хворіє, може працювати цілодобово, у нього немає мовного бар’єру. За його словами, планується відкриття таких кав’ярень по всій Україні. Ведуться перемовини з Німеччиною, Францією та іншими країнами, адже цей проект створено як франджазинговий для продажу франшизи. Загалом у Дніпрі планується встановити три екземпляри робота-бариста.

Як стало відомо, розробляли роботизовану клешню, що замінює баристу, фахівці України, Білорусі, Кореї та Німеччини. Від проектування до втілення минуло шість місяців. У середньому кав’ярня готує триста порцій на день. Крім того, бариста-робот може приготувати як каву, так і чай, додати молоко або солодкі сиропи. На приготування однієї порції витрачає від 1 до 1,5 хвилини. Єдине, чого бракує, так це те, що машина не може підтримати дружню розмову.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися