В Україні вперше відбувається  Європейська олімпіада з математики для дівчат
Україна

В Україні вперше відбувається Європейська олімпіада з математики для дівчат

10 квітня 2019, 21:48
0
0
Сподобалось?
0

Україна вперше приймає Європейську олімпіаду з математики для дівчат (EGMO) – ця подія світового масштабу проходить під патронатом Уряду України, що засвідчує: інвестиції в розвиток STEM-освіти є пріоритетом. На цьому наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час офіційного відкриття олімпіади  в Києві, -повідомляє прес-служба МОН.

На проведення заходу Уряд України виділив 5 млн 600 тис гривень.

Для участі у змаганнях до України прибули команди з 49 країн світу. Окрім представників Європи, до EGMO також долучилися знавці математики з США, Австралії, Японії, Індії, Південної Кореї, Чилі, Бразилії, Саудівської Аравії, Еквадору, Мексики, Перу тощо. Загалом в олімпіаді беруть участь 200 дівчат. Упродовж тижня вони розв’язуватимуть цікаві математичні завдання з алгебри, комбінаторики, геометрії та теорії чисел.

 «Світова історія знає багато яскравих прикладів жінок-математиків, які долаючи нерозуміння суспільства, відсутність підтримки, протягом століть виборювали право йти за покликом свого серця та розуму. Сьогодні ми руйнуємо стереотипи. І пишаюсь тим, що сьогодні так багато дівчат в усьому світі захоплюються нею», – сказала Міністр.

Цього року Європейська олімпіада з математики для дівчат проходить вже увосьме. Попередні змагання відбувалися у Великій Британії, Люксембурзі, Туреччині, Білорусі, Румунії, Швейцарії та Італії. В Україні захід проводиться Міністерством освіти і науки за сприяння Малої академії наук, КНУ ім. Шевченка, UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Від України в EGMO беруть участь одразу 2 команди. До їх складу увійшли: Олеся Білик, Катерина Горох, Карина Нечипорук, Влада Петрусенко, а також – Аліса Баклан, Маргарита Баклан, Роксолана Іванчук та Ольга Жур.

До цього дівчата успішно виступали у складі збірних України на Міжнародній математичній олімпіаді (ІМО) та Romanian masters of mathematics. За 7 років існування EGMO українські учасниці вже тричі ставали найкращою командою за сумарною кількістю балів в офіційному заліку. Поки жодній з інших країн не вдалося повторити такі високі результати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися